Saab 9-5 Sport Combi
Saab 9-5 SportCombi

 • Neste skritt i den største produktoffensiven i Saab's historie
 • Et særpreget alternativ i segmentet for premium stasjonsvogner
 • Utformingen viderefører det djerve designspråket fra 9-5 Sedan
 • Ordrebøkene åpnes i mars, første kundeleveranser i september
 • Saab Automobile tar nå neste skritt i den til nå største produktoffensiven i selskapets historie med den varmt imøtesette 9-5 SportCombi. Den ble avduket for første gang på bilutstillingen i Genève den 1.mars.

  Med sin eleganse og kjøreglede tilfører SportCombi større allsidighet til de mange fine egenskapene til 9-5 Sedan som så mange har priset opp i skyene. Den nye bilen blir et særpreget alternativ for kjøpere i segmentet for store, premium stasjonsvogner.


  Design og funksjonalitet

  Den deler det Aero-X-inspirerte utseendet til Sedanen, med en lang, slakt fallende taklinje som kulminerer i en forholdsvis flat, men hvelvet bakrute, flankert av sideruter som synes å være ett med bakruten, et typisk Saab-trekk. Resultatet er imponerende, en sporty stasjonsvogn med en lav profil og en dynamisk visuell appell som signaliserer betydelig lasteevne.

  Intelligente løsninger i bagasjerommet finnes det flere av, som gulv som kan foldes på ulike måter, det fleksible U-rail-systemet for inndeling av plassen i rommet, og et tett rom under selve gulvet for vått og sølete utstyr. En programmerbar, elektrisk drevet bakluke er også tilgjengelig.


  Turbomotorer og Utstyr

  Med samme utvalg av turbomotorer som til 9-5 Sedan, for bensin, diesel og bioetanol, kan også SportCombi bestilles med Saab's meget avanserte system for firehjulsdrift, Saab XWD. De har også andre avanserte,tekniske løsninger felles: Saab DriveSence, adaptivt chassis; adaptiv konstantfartsholder; Bi-Xenon-basert Smart Beam frontlys som tilpasser seg fart og kjøreforhold; nøkkelfri døråpning og start/stopp av motor; klimaanlegg med tre temperatursoner; Pilot Head-up Display som projiserer viktig førerinformasjon framfor frontruten, som i et jagerfly.

  – Lanseringen av 9-5 SportCombi er et etterlengtet neste skritt i gjennomføringen av vår nye produktoffensiv, sier Jan Åke Jonsson, sjef for Saab Automobile. – Med denne bilen er Saab tungt tilbake i det viktige markedssegmentet for store stasjonsvogner. Med den forrige generasjonen av 9-5, skaffet vi oss et solid fotfeste på viktige markeder nettopp med stasjonsvognen.

  For spørsmål vedrørende Saab 9-5 SportCombi, kontakt oss.

  Saab App (iTunes) Saab på Twitter Saab på Facebook