Saab 9-4X
Saab 9-4X

Saab Automobile viser at de vil være en bilprodusent å regne med i markedet for prestisjebiler ved å lansere sin tredje modellrekke bare noen måneder etter at de ble et uavhengig selskap.

Administrerende direktør for Saab, Jan Åke Jonsson, sier: – Saab 9-4X utvider markedsappellen til merket Saab. Den gir oss adgang til det hurtig voksende markedssegmentet for «crossover»-biler med en bil som avspeiler våre merkeverdier på nøkkelområder som progressiv skandinavisk design og sporty, ansvarlige prestasjoner. 9-4X er et spennende produkt som vi vet vil appellere til mange eksisterende Saab-kunder og som kan vinne mange nye kunder til merket vårt.

Design og komfort

De fine komfort- og veiegenskapene som nye Saab 9-5 Sedan har fått så mye skryt for, ikke minst i media, er ført over til 9-4X ved bruk av mange av de samme chassis- og kontrollsystemene, selv om grunnkonstruksjonen er dimensjonert for røft underlag. Alle modeller får Saab's avanserte og etter hvert høyt anerkjente system for firehjulsdrift, Saab XWD, og 6-trinns automatiske girkasser.

I størrelse faller nye 9-4X inn mellom 9-3X og nylig lanserte 9-5 Sedan. Den følger designmessig opp det språk som ble innført med nye 9-5 Sedan, basert på Saab's sterke tradisjoner innen skandinavisk design, og deres forhistorie som flykonstruktører. Også interiøret viser slektskapet med Saab 9-5, med tilsvarende instrumentering og seter i samme høye kvalitet. Materialvalg og farger viser hvilken kvalitetsbil dette er. Lastekapasiteten blir rikelig.

Saab App (iTunes) Saab på Twitter Saab på Facebook